Известие

Collapse
No announcement yet.

Непоносимо скърцане..

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Непоносимо скърцане..

Здравейте колеги,
    от около 2 години карам 166-ца,излезе много сполучлива,обаче тука от скоро време взе да скърца.
    Проблема идва от задното ляво колело и по-точно...мисля че е тампона на амортисьора(този в долния край)защото преди като го пръсках със спрей спираше скърцането,сега вече нищо не помага,скърца здраво и при най лекото поклащане на колата,дори когато подавам газ в движение.
    Лошото е че пари за нови амортисьори не мога да отделя,въпроса ми е сменя ли се само тампона в долния край или не?
    Alfa romeo 166 2,4 JTD 99'

Колега това скърцане сигурно идва от една втулка точно където се закача носача за шенкела, от Мерцедес стават така наречените скърцащи втулки. При мен имаше такова скърцане, след смяна на въпросната втулка проблема се реши. Ако не съм обяснил правилно нека някой колега ме поправи. Мисля че имаше тема за това. Ето http://clubalfaromeo.com/forum/showt...F0%F6%E0%ED%E5
    Last edited by Megadet; d.m.y г., 16:07.
    Alfa 166jtd,1999

Comment

Благодаря за инфото,честно казано хабер си нямам от втулки и шенкел,но ще обясня това на човека в сервиза до нас

Comment

Megadet можеш ли да ми кажеш как точно се назовава тази втулка,защото в магазина за авточасти не могат да ме разберат,пък като казвам "скърцащи втулки" за очиларка ме гледат кат изтребители.

Comment

Първоначално публикувано от pi_el Покажи съобщение
          Megadet можеш ли да ми кажеш как точно се назовава тази втулка,защото в магазина за авточасти не могат да ме разберат,пък като казвам "скърцащи втулки" за очиларка ме гледат кат изтребители.
          Тампон за шенкела
          Оригинален номер 60628307, 60628303
          Цена ориентировъчно около 20 лв.
          sigpicnicola 59 каза:....трее да помислиш по въпроса за засилването,понеже в момента можеш да спреш,и хеопсовата пирамида,ма не си в състояние да засилиш и кучешка колиба.

Comment

Благодарско ),дано си реша проблема че вече ще превъртя...

Comment

Working...
            X